Teniseri BiH će Tursku ugostiti u Bihaću: Kompletni napasti prvu grupu

Piše:

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom od 3:1 nad Tunisom zakazala je duel sa selekcijom Turske u 2. kolu Druge grupe Euroafričke, a direktor naše selekcije Senad Hadžimešić bio je itekako zadovoljan nastupom naših tenisera.

– Čestitam igračima i selektoru. Mislim da se trud isplatio, a pobjeda od 3:1 stigla je u pravo vrijeme. Ko zna šta bi se desilo da se igrao peti meč. Mirza Bašić je pokazao da je sto posto u tenisu i da daje sve od sebe kada igra za državu, tako da posebne čestitke idu njemu – kaže Hadžimešić, koji je pohvalio i zeničke domaćine, ali i sponzore koji pomažu Davis Cup reprezentaciji naše zemlje.

Naredni protivnik naše selekcije bit će reprezentacija Turske. Mečevi 2. kola igrat će se u periodu od 15. do 17. jula, a domaćin ovoj “akciji“ bit će Bihać jer je prethodni duel između BiH i Turske ugostila Ankara što je automatski značilo da ćemo mi biti domaćin narednog duela.

– Nadam se da ćemo protiv Turske biti kompletni i spremni da po ko zna koji put napadnemo plasman u prvu grupu Euroafričke zone – kazao je direktor Davis Cup reprezentacije BiH.