DEMANT na objavljene podatke o karate klubu Bihać: “NIJE SPORTSKI LAGATI”

Biscani.net

Proteklih dana su u medijima objavljeni neistiniti podaci o karate klubu Bihać, uz obilježavanje navodne 45. godišnjice, kao „najtrofejnijeg i najstarijeg sportskog kolektiva u našoj zemlji“.
Osim toga, pojavili su se i neki sakupljači tuđeg perja, te se kitili kao vlastitim.

Pomenute neistine su izazvale revolt i žaljenje, te je upravo to povod ove reakcije radi javnosti da se sazna prava istina jer ne dolikuje sportistima da lažu i obmanjuju javnost.

Karate klub Bihać iz Bihaća je registriran kao udruženje građana. 16.02.1996. godine, a osnivači karate kluba Bihać su Abid Felić i Safet Alijagić-Crni, ne samo osnivači nego treneri.

27.10 1998. godine karate klubom Politlenka sa trenerom Nijazom Muslić fuzira se u karate klub Bihać sa novim rukovostvom Damirom Đugom predsjednik kluba, Abid Felić prdsjedavajući Skupštine, treneri Alijagić Safet i Nijaz Muslić.

POVEZANA VIJEST:
– Karate klub Bihać proslavlja 45. rođendan

21. 12. 2006. godine bez sazivanja legalne skupštine ti Nijazu Musliću sa svijim potronom Samirom Cazinkićom proglašavate sami sebe Prijesednika i trenere karate kluba Bihać iz Bihaća (nož u leđa). Tako da nije tačno da karate klub Bihać postoji 45 godina nego 20 godina. No, to nisu počeci ovog sporta u Bihaću.

1970. godine je Šefket Nakic inicirao osnivanje karate kluba „Tempo“, koji je kasnije mijenjao naziv u „Mladost“.

1972. godine formiran je i karate klub „Radoje Ljubičić Geroj“ sa najistaknutijim karatistima u ovom periodu su Milutin Miličević – trener, Šarganović Senad, Enes Okanović, Abid Felić, Alijagić Safet- Crni, Pemac Branko i dr.
Nesporan je doprinos Šefketa Nakića ovom sportu u Bihaću, ali on nije nikada trenirao KK Bihać, jer je imao svoj Klub (Tempo, pa onda Mladost). Ali Samir Cazinkić, koji se medijski promovirao ovih dana u vezi sa KK Bihać, davao je lažne podatke, baš kao što je 2006. godine na prevarantski način, zajedno sa Nijazom Muslićem, preuzeo rukovodstvo kluba. Hvalisali su se doprinosu i radu u klubu, a poznato je da Nijaz Muslić nikada nije davao doprinos, nego je rasturao klubove, zbog netaktičkog ponašanja i ličnih interesa,o kojim bi se mogao pohvaliti i Cazinkić.

Samire Cazinkiću, nemoralno je govoriti o karate sportu i uspjesima jer tad u tom vremenskom periodu nismo se susretali u salama i na borilištima u kimonu. Cazinkiću mi smo predstavljali svoj grad u tom sportu, i nismo bili samo osnivači kluba, nego i uspješni, dokazani sportisti na svim klubskim, regionalnim, republičkim i na državnim takmičenjima, kao klubski takmičari ali i bogami kao i reprezentativci o čemu svjedoče naše medalje i brojna priznanja, i nećemo ti dozvoliti da pričaš laži i neistinite priče o karate sportu.

ABID FELIĆ i SAFET ALIJAGIĆ – Crni


0

Anketa

Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...