Edukacija učenika o prevenciji vršnjačkog nasilja i zloupotrebi opojnih droga

abc.ba

U utorak 18. aprila 2017. godine u Kulturnom centru u Bihaću održana je edukacija za učenike Mješovite srednje škole iz Bihaća na temu prevencije vršnjačkog nasilja i edukacija o zloupotrebi opojnih droga. Edukaciju je na zahtjev škole održalo Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona u suradnji sa Tužilaštvom Unsko-sanskog kantona.

Edukacija je organizirana s ciljem prevencije i suzbijanja vršnjačkog nasilja te maloljetničke delikvencije.

Organizatorice aktivnosti ispred Mješovite srednje škole Elvisa Šumar i Tamara Malkoč, izjavile su da je jedan od prioriteta prevencija svih oblika nasilja, te su naglasile da škola provodi različite aktivnosti vezane za ovu temu, a da je naglasak upravo na vršnjačkom nasilju.

Učenici su istakli značaj ove edukacije i vrlo im je važno da su se upoznali sa svojim pravima, obavezama i odgovornostima vezanim za ove dvije značajne teme.

Mješovita srednja škola iz Bihaća cijelu školsku godinu bavi se ovom vrlo interesantnom, aktuelnom i vrlo korisnom temom. Današnjom edukacijom učenika zaokružili su planirane aktivnosti, a kako ističu iz škole već se dogovaraju nove zanimljive i korisne teme za početak nove školske godine.


0

Anketa

Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...