Nova imena u Bihaću: Jedinstvo dobilo četvoricu novih igrača

sportsport.ba

NK Jedinstvo pojačao je svoje redove sa četvoricom novih fudbalera, saopštili su iz bihaćkog prvoligaša.

Crveno-bijeli dres su, naime, zadužili Amar Rekić (23), Ismet Pendek (20), Muradif Hodžić (28) i Miloš Crnomarković (23).

Prilikom potpisivanja ugovora, ljudi iz kluba su izrazili uvjerenje da će fudbaleri koji su dovedeni opravdati povjerenje i davati svoj maksimum na terenu kako bi se ostvario zacrtani cilj, odnosno opstanak u prvoligaškom društvu.

Rekić je golman koji je ponikao u bihaćkom klubu, dok je Pendek omladinski staž stekao u FK Sarajevo, a još je igrao za FK Unis i NK Novi Grad. Radi se o talentovanom igraču koji može igrati na svim pozicijama u odbrani.

Hodžić je centralni vezni igrač, koji je ranije igrao za Krajinu, Krajišnik, Proleter, Jedinstvo iz Brčkog, te u Austriji za Eferding, dok Crnomarković dolazi iz Srbije. Dijete je OFK Beograd, a imao je priliku još nositi dresove Sinđelića, Timoka, BSK Borče, Slobode i Mladosti iz Lučana.

Najbolje se snalazi na lijevom beku, a jednako dobro može odgovoriti i zadacima u napadu.

U novoj sezoni Jedinstvo je startalo porazom od Čapljine, a priliku da dođu do prvih bodova izabranici Nermina Karača će imati predstojećeg vikenda kada Pod borićima dočekuju Igman iz Konjica.


18

Anketa

Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...