Obilježavanje Dana grada Bihaća

Obilježavanje Dana grada Bihaća

PODIJELI

Općina Bihać zajedno sa Kulturnim centrom Bihać i ove godine obilježiti će Dan grada Bihaća. Ove godine 754. rođendan obilježiti će se skromno i dostojanstveno u skladu sa aktuelnom društveno-političkom situacijom u gradu i državi Bosni i Hercegovini. Ovogodišnje obilježavanje dana grada Bihaća imati će 13 sadržaja i trajati će pet dana, u sklopu kojih će Bišćani imati priliku prisustvovati zanimljivim kulturno-sportskim događajima.

Program obilježavanja dana grada počinje u subotu 22.februara sa manifestacijom “Dan prijateljstva Turske i BiH” u sklopu koje će biti održana promocija knjige “Recep Tayyip Erdogan-rađanje lidera “, otvorenje izložbe fotografija novinske agencije Anadolija “20 godina od dolaska turske vojne misije u BiH” i muzičkom večeri . Svi ovi događaji biti će održani u Kulturnom centru u Bihaću. Za nedjelju 23.februara predviđena su sportska nadmetanja, a u ponedjeljak 24.februara u Bijeloj sali Kulturnog centra u Bihaću biti će održano “ Veče Kulturnog centra sa Zijahom Sokolovićem”.

U utorak 25.februara pored prijema mališana iz bihaćkih vrtića i bivših načelnika Bihaća, delegacije Općine Bihać položiti će cvijeće na gradskim mezarima i grobljima , a isti dan predviđeno je otvorenje izložbe grafika akademika Dževada Hoze i Veče narodnih plesova i igara. Za 26.februar predviđena je svečana sjednica OV Bihać na kojoj će pojedincima i institucijama biti uručene plakete i zahvalnice. Isti dan održati će se i Veče savremenog plesa . Program obilježavanja 754.rođendana grada Bihaća završava 27.februara sa Recitovalištem-poetskom večeri i promocijom romana “Čovjek iz podruma” autora Nihada Hasanovića.

komentara