Obilježavanje Dana grada Bihaća
missnet

Obilježavanje Dana grada Bihaća

bihac

Objavljeno prije 2 godine / 20. Februar 2014

Općina Bihać zajedno sa Kulturnim centrom Bihać i ove godine obilježiti će Dan grada Bihaća. Ove godine 754. rođendan obilježiti će se skromno i dostojanstveno u skladu sa aktuelnom društveno-političkom situacijom u gradu i državi Bosni i Hercegovini. Ovogodišnje obilježavanje dana grada Bihaća imati će 13 sadržaja i trajati će pet dana, u sklopu kojih će Bišćani imati priliku prisustvovati zanimljivim kulturno-sportskim događajima.

Program obilježavanja dana grada počinje u subotu 22.februara sa manifestacijom “Dan prijateljstva Turske i BiH” u sklopu koje će biti održana promocija knjige “Recep Tayyip Erdogan-rađanje lidera “, otvorenje izložbe fotografija novinske agencije Anadolija “20 godina od dolaska turske vojne misije u BiH” i muzičkom večeri . Svi ovi događaji biti će održani u Kulturnom centru u Bihaću. Za nedjelju 23.februara predviđena su sportska nadmetanja, a u ponedjeljak 24.februara u Bijeloj sali Kulturnog centra u Bihaću biti će održano “ Veče Kulturnog centra sa Zijahom Sokolovićem”.

U utorak 25.februara pored prijema mališana iz bihaćkih vrtića i bivših načelnika Bihaća, delegacije Općine Bihać položiti će cvijeće na gradskim mezarima i grobljima , a isti dan predviđeno je otvorenje izložbe grafika akademika Dževada Hoze i Veče narodnih plesova i igara. Za 26.februar predviđena je svečana sjednica OV Bihać na kojoj će pojedincima i institucijama biti uručene plakete i zahvalnice. Isti dan održati će se i Veče savremenog plesa . Program obilježavanja 754.rođendana grada Bihaća završava 27.februara sa Recitovalištem-poetskom večeri i promocijom romana “Čovjek iz podruma” autora Nihada Hasanovića.

   

For best video experience. If you cannot see video, you may need to install the latest video player. Music, funny, song, movie, clip, videos availabler. Video funny, video check, youtube. Video playlist