Polaganje Entitetske kategorije nogometnog sudije, Dedić Muharem iz Bihaća položio teoretski dio ispita

krajina.ba
U organizaciji Komiteta za sudije NS F Bosne i Hercegovine, pred ispitnom komisijom u sastavu Domininović Vlado predsjednik, Selimotić Nedim podpredsjednik, Gobeljić Hajrudin član, Bilješke Ante član, Trbonja Mirza sekretar, dana 18.10.2017 godine u Sarajevu se polagao teorijski ispit za zvanje Entitetske nogometni sudija.

Ukupno je polagalo 22 kandidata iz Gradačca, GRAČANICA, Livna,Sarajeva, Tomislavgrada, Vitez, Travnika, Goražda, Fojnica, Busovača , a iz NS USK polagao jedan kandidat iz Bihaća Dedić Muharem. Na teorijskom dijelu provjeravano je znanje iz Pravila nogometne igre, Statuta i propisa NS BiH, propisa FIFA-e, UEFA-e, a u vezi primjene pravila nogometne igre. Teorijski ispit se sastojao iz pismenog i usmenog dijela.

Pismeni dio ispita se sastojao iz obrade teme koja se radila pred komisijom bez upotrebe litareture (45 min) i testova iz Pravila nogometne igre, propisa FIFA-e i UEFA-e. Kandidat iz NS USK je pokazao da je odličan poznavaoc Pravila nogometne igre i propisa, i ocjenjen sa dobrom ocjenom te su nakon polaganja od strane Komiteta za sudije NS F BiH i pohvaljen za pokazano znanje.

Sudiji je preostao i praktični dio ispita suđenjem dvije prvenstvene ili KUP utakmice koje odredi komisija za polaganje ispita NS F BiH, pred komisijom (dva savezna nogometna instruktora) i stiču zvanje Entitetski nogometni sudija.

Bišćanin Dedić Muharem, položio teoretski dio ispita za zvanje Entitetske nogometni sudija.


137

Anketa

Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...