Rekordna posjeta prvog dana: Otvorena Kantonalna izložba stočarstva “Cazinski sajam 2013“

Rekordna posjeta prvog dana: Otvorena Kantonalna izložba stočarstva “Cazinski sajam 2013“

PODIJELI

Danas je u Cazinu otvorena 12. Kantonalna izložba stočarstva “Cazinski sajam 2013”, na kojem je svoje proizvode predstavio  veliki broj izlagača iz svih općina kantona.

Na svečanosti otvorenja Sajma, predsjednik Organizacionog odbora, Said Samardžić istakao je višestruki značaj ove manifestacije, a na dobre rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji Unsko-sanskog kantona, naročito općine Cazin, ukazao je i direktor Kantonalnog poljoprivrednog zavoda, Edhem Hodžić.

Na opredjeljenja općine Cazin da intenzivno pruža podršku poljoprivrednicima i obezbjeđuje povoljan ambijent za proizvodnju ukazao je načelnik općine Cazin, Nermin Ogrešević, koji je i otvorio ovogodišnji Cazinski sajam.

Tokom prvog dana Sajma, na Trgu zlatnih ljiljana , organizirana je promocija poljoprivrednih i pčelarskih proizvoda, ljekovitog bilja, proizvoda iz kućne radinosti, sitnih životinja i pasa, te poljoprivredne mehanizacije.

Danas su održana i tri stručna predavanja za poljoprivrednike koje su organizirali Kantonalni poljoprivredni zavode i Kantonalno ministarstvo poljoprivrede, a centralni dio i 12. Kantonalne izložbe stočarstva – smotra goveda, konja i stada ovaca, te revijalna smotra teladi biće održana sutra od 10 sati na Stočnoj pijaci u Slatini.

/cazin.net

komentara