Sanjin Sefić izrazio saučešće porodicama i rekao da se kaje

radiosarajevo.ba

U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je otvoren dokazni postupak u predmetu Sanjin Sefić koji se sumnjiči za ubistvo Selme Agić i Edite Malkoč u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 10. oktobra prošle godine.

Sanjin Sefić u sudnici je izjavio saučešće porodicama stradalih djevojaka i rekao da se kaje zbog nesreće i cijelog slučaja.

Na suđenju u Kantonalnom sudu u Sarajevu svjedočili su očevi Selme i Edite, Amir Agić i Enes Malkoč koji su kazali da se pridružuju krivičnom gonjenju i postavili su imovinsko-pravni zahtjev.

“Vjerujemo u naše institucije, bit ćemo do kraja prisutni u cijelom procesu. Mislimo da će sve biti uredu. Ne možemo komentirati njegovo saučešće. Do sada je suđenje bilo korektno, ali sada mislimo da advokat želi dokazati da je to bio neki drugi automobil,a ne onaj koji je ranije predstavljen u optužnici”, kazali su Amir i Enes, očevi nastradalih djevojaka.

Dodali su kako su spremni postaviti šatore, braniti, kako su kazali, svoje kćerke koje su bile uzorne građanke Bosne i Hercegovine. Potcrtali su također kako misle da Sefićevo saučešće nije bilo iskreno. Također su svjedočili Mahir Suljević, kod kojeg je Sefić nakon nesreće otišao u kockarnicu u sarajevskom naselju Socijalno i Fikreta Hadžiabagić, koja je s kćerkom u automobilu bila na mjestu nesreće.


2

Anketa

Koju aplikaciju za dopisivanje najčešće koristite?

Pogledaj rezultat

Loading ... Loading ...