​FOTO: Atraktivna Najla iz Bužima osvojila preko dvije hiljade glasova

fokus.ba

Najla Muratović je novo lice na političkoj sceni u BiH. Rođena je 1994. godine u Bužimu, gdje je završila osnovnu školu i Opću gimnaziju. Studij je nastavila na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu -Odsjek za pedagogiju. Članica je Asocijacije mladih SDA Bužim, Asocijacije “Fatma” Bužim, te MO “Varoška Rijeka”.

Do lipnja mjeseca 2018. godine radila je kao odgajatelj u vrtiću “Kolibrić” Velika Kladuša, gdje je, kaže, stekla veliko znanje i iskustvo. Stub odgojnih i moralnih vrijednosti naslijedila je, kako naglašava, od svoje bake Saje i djeda Huseina koji je ujedno bio i prva stepenica u njenoj političkoj naobrazbi, prenosi Fokus.

Imam sreću da pored obitelji, također imam i iskrene prijatelje koji mi daju nesebičnu podršku, kao i ljudi iz mog dragog Bužima, koji su mi dali ovakvu priliku, jer ipak svi znamo šta predstavlja SDA u BiH i koliko je sama čast i uspjeh biti na listi jedne ovakve stranke. Ovom prilikom bih također zahvalila svima njima što vjeruju u mene, moje ciljeve, planove i da im obećam da ću uvijek raditi za dobro svih nas – rekla je Najla u jednom od intervjua uoči izbora.

Stranka demokratske akcije (SDA) je nakon 77, 3 posto obrađenih biračkih mjesta i dalje u vodstvu za Skupštinu Unsko-sanske županije (USŽ). Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je danas objavom preliminarnih rezultata potvrdila da je trenutno vodeća stranka u toj županiji osvojila 20.087 glasova ili 28,68 posto.

Najla je trenutno peta na listi SDA i osvojila je 2.347 glasova.

Dodajmo da Najla na društvenoj mreži Instagram ima skoro 20 tisuća pratitelja.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...