Koliko ova boja elegantna može biti više je puta tokom godina dokazala i vojvotkinja od Cambrdigea Catherine Middleton koja je za razna događanja birala upravo modne kombinacije u klasičnoj plavoj boji.

Radi se o jednoj od njenih najdražih boja kada je u pitanju oblačenje, a s obzirom da se radi o nijansi koja simbolizuje samopouzdanje i stabilnost njen izbor ne treba čuditi.

 

Plava je i klasična kraljevska boja, kao i boja njenog zaručničkog prestena. Također, za plavu boju odlučila se i kada su princ William i ona objavljivali svoje zaruke.

Klasična plava je neutralna, ali bogata nijansa koja je svestrana i jednostavna za nošenje, bez obzira jeste li brineta ili plavuša. Iz instituta za boje Pantone poručili su da je klasična plava popularan izbor i jer nije agresivna.

Ona je godinama nezaobilazan dio kraljevskog ormara Catherine Middleton, a u našoj galeriji pogledajte deset kombinacija u kojima je zasjala u proteklih nekoliko godina.

Možda vas inspiriraju da, ako već niste, i sami uključite ovu nijansu u vašu garderobu.

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – 10 načina kako izgledati odlično u boji koja će obilježiti godinu / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.