Često je teško pročitati osobu koja je vaš potencijalni partner ili ako ste tek ušli u vezu. Opće je poznata da je svaka veza teška u početku, ali proces otkrivanja može biti jako uzbudljiv. U tome leži pola zabave. U ovom članku donosimo 10 znakova koji govore o tome koliko je vaš partner „zagrijan“ za vas i koliko mu je stalo.

Kontakt očima – Većina muškaraca (ali i žena) će stalno odvraćati pogled od sugovornika ukoliko im vi ili ono o čemu pričate niste zanimljivi.

Ako promatrate muškarca dovoljno dugo, većinu puta ćete moći primjetit točan trenutak kad njegova pažnja više nije posvećena vama. S druge strane, ako vas muškarac stalno gleda u oči i održava kontakt, to je jedan od prvih znakova da ga zanimate.

Želi znati sve o vama – Kad vas muškarac zaista poželi upoznati, htjeti će znati sve o vama, o vašim razmišljanjima, o tome tko ste i neće se bazirati samo na vaš izgled. Htjet će znati sve vaše tajne i misli, snove, ambicije. Ako vas muškarac počne propitkivati o takvim stvarima, znat ćete da mu je stalo.

Maženje – Bez obzira na to da li ste osoba koja voli maženje ili ne, sve pada u vodu kada upoznate nekoga tko će vama izazivati upravo tu želju. Ako vidite da vas vaš partner stalno grli i želi se izležavati i maziti s vama, uhvaćen je u mrežu.

Dodiri – Maženje se podosta razlikuje od onih malih, usputnih dodira. Ako vam lagano dodiruje leđa, ruku ili vas lagano i usputno dodiruje po vratu znači da je zaista zaljubljen i samim time da vam želi biti što bliže.

Upoznavanje s prijateljima – Za muškarca upoznavanje djevojke s prijteljima može nadmašiti samo upoznavanje s roditeljima. Isto tako, muškarac dobro zna da će vas njegovi prijatelji zavoljeti prvenstveno ako vide da ga usrećujete. Onaj trenutak kada dobijete zeleno svijetlo od njegovih prijatelja, vašem partneru će to biti kao da je upravo dobio na lotu. A možda ćete i vi tako steći nove prijatelje.

Upoznavanje s roditeljima – Nakon upoznavanja s prijateljima slijedi ono od čega mnogi strepe (i muškarci i žene) – upoznavanje s roditeljima. Morate znati da muškarac neće upoznati bilo koju djevojku sa svojim roditeljima. Ako vas pozove na upoznavanje, znači da su njegove namjere ozbiljne.

Prvi vam šalje poruke – Ako vam prvi pošalje poruku ili vas često zove kada niste skupa, znate da mu je stalo i da brine. Unatoč tome, nemojte očekivati da vas stalno zove ili da vam stalno šalje poruke. I žene i muškarci uvijek trebaju malo prostora za sebe, koliko god bili vezani jedno za drugo; a i veza će vam tako zdravije funkcionirati.

Izmamljuje vam osmijeh na lice – Veza nikada ne smije pasti u rutinu. Uvijek se trebaju pronalaziti načini na koje ćete se zabaviti. Ako vas vaš muškarac zna nasmijati i zabaviti, ne samo da to znači da mu je stalo već će i vama postati privlačniji.

Želi provoditi vrijeme s vama – Naravno, ako se muškarac ne zanima previše za vas, neće htjeti ni provoditi vrijeme s vama. S druge strane, ako želi stalno ili većinu vremena provoditi s vama, znači da mu je stalo, tj. da je vrlo moguće da je zaljubljen u vas.

„Volim te“ – Naravno, najočitiji znak da je zaljubljen u vas je kad vam to i kaže, jer onda znate da to zaista i osjeća ( naravno, postoje iznimke). Za njih je to veliki korak, iako ni žene nisu stavljene u laku poziciju jer uvijek je teško probiti led sa tako važnom izjavom. Zapamtite da je muškarcima teže izraziti osjećaje nego ženama iako, naravno, postoje iznimke u oba slučaja.

Samo malo obratite pažnju na ponašanje muškarca bez obzira bili s njim u vezi ili se tek treba nešto početi. Što više pridajete pažnje njegovom ponašanju, možda ćete uspijeti uhvatiti onaj trenutak kad mu sine da ga zaista privlačite. Znate i sami da nikada nije lako napraviti prvi korak. Možda se prepoznavanjem znakova baš vi usudite na to…