Jedanaest godina otkako je preminuo kralj funka Dino Dvornik navršilo se prije nekoliko dana, tačnije 7. septembra. Dino je, podsjećanja radi, nakon dužeg apstiniranja od narkotika koje je godinama koristio osjećao osim bolova, nesanice, nervoze i depresiju.

Stoga je koristio lijekove za svoje tegobe, čak i metadonske terapije. Sve je to dobro podnosio jer je imao jak organizam no kombinacije tih „prašaka“ su mu štetile disajnom sistemu tako da je u snu 7. septembra 2008. i preminuo. Ovaj svijet je napustio ne dočekavši promociju svog tek završenog albuma „Pandorina kutija“. Uobličen album promoviran je dva mjeseca nakon njegove smrti, a njega je itekako mučila misao kakav će odjek njegove nove pjesme imati u narodu jer je posljednjih godina bio odbačen od svojih kolega.

Onaj koji je uvijek bio uz njega, osim njegove porodice, je Davor Gobac s kojim je nerijetko ludovao i pravio neprimjerne geste. Ipak Splićani su ga voljeli, i danas ga pominju po njegovim lijepim osobinama no njegovi bližnji tvrde da je sa ovoga svijeta otišao tužan jer su ga estradnjaci padom njegove popularnosti izbjegavali, a pokazatelj mu je bio šou Dvornikovi na koje je pozvao sve svoje kolege, a gotovo se niko nije odazvao tom pozivu.

 

Izvor vijesti: Šejla Lilić / azra.ba