12. juna u Bosanskoj Krupi svečana akademija povodom Dana policije USK


Prije dvadeset i jednu godinu formirano je Kantonalno ministarstvo policije. Tada je bilo 69 aktivnih policajaca u stanicama javne bejzbjednosti. 12. juna 1997. formirana je Kantonalna policija i Ministarstvo policije dobija naziv Ministarstvo unutrašnjih poslova, a stanice javne bezbjednosti preimenovane su u policijske uprave.

Obilježavanje Dana policije ove godine je nešto skromnije zbog financijske situacije, ali i zbog mjeseca ramazana. Program obilježavanja je počeo akcijom dobrovoljnog darivanja krvi. Planiran je i dan sjećanje na poginule i umrle pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, te polaganje cvijeća na mezarima u svim policijskim stanicama. Predviđen je i malonogometni turnir. Centralni događaj je 12. ovog mjeseca kada će se u Bosanskoj Krupi održati svečana akademije na kojoj će biti dodijeljene pohvale i nagrade. Jedna od aktivnosti je i projekat „Otvorena vrata“ u sklopu kojeg su pripadnici Policijske stanice Bihać upriličili doček djece iz vrtića „Filii“.

Prošle sedmice, slična posjeta upriličena je i za oko stodvadeset učenika osnovne škole „Kamenica-Izačić“ koji su pored posjete policijskoj stanici Bihać posjetili i pripadnike Jedinice policije za podršku MUP-a USK.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...