Anksioznost ima tu sposobnost da radi čudesa vašem umu.

Ovo mentalno stanje od kojeg pati gotovo 40 miliona ljudi samo u Sjedinjenim državama je notorno po tome što uzrokuje prekomjerno detaljno premišljanje i intenzivnu brigu. Recimo, veoma je čestoo da osobe koje pate od anksioznosti previše analiziraju stvari koje smatraju greškama i povjeruju u to da su bezvrijedni ili opšti promašaj. Ponekad ih preplavi osjećaj panike bez ikakvog očiglednog razloga. To sve je praćeno i fizičkim simptomima kao što su bolovi u stomaku i glavoboljama. Zar se ne čini zabavno?

Kejt Alan, autorka knjige You Can Do All Things i korisnica društvene mreže Tumblr, napravila je niz crteža koji su savršeni za one dana kada vas nadjačava vaša anksioznost do te tačke da počnete da se osjećate kao da niste dovoljno dobri. Ove poruke su samo podsjetnici koji vam mogu biti potrebni kada vam mozak zapne u neprekidnu petlju gadnih, negativnih misli koje nisu istina.

 

Tvoj anksiozni um samo pokušava da te zaštiti, koliko god možda griješio u tome.

 

U redu je ako si nešto zeznuo danas. Čeka te sutrašnji dan, a on ne sadrži greške.

 

Samo dan po dan.

 

Ponekad se čini da taj užasni osjećaj neće nikada nestati. Važno je istrajati i sačekati da prođe, jer će uvijek proći.

 

Nisi teret. Srećni smo što te imamo.

 

Vrijedna si truda.

 

Ne moraš pokušavati da sada riješiš sve svoje buduće probleme. Fokusiraj se samo na to da preguraš danas.

 

U redu je da i dalje radiš na sebi. Svi to rade, čak i kada se pretvaraju u suprotno.

 

U redu je da se plašiš sopstvenih misli, ali sve što one zapravo pokazuju jeste da se tvoj mozak ne ponaša kako treba. Briga o sebi će ti pomoći.

Više saznajte na izvornom linku: Saša Leper – 18 ilustracija potrebnih svima koji se bore protiv anksioznosti / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.