U Banjaluci je i večeras, 218. put održan skup Pravda za Davida. ”Gledam danas tvoju sobu, tvoje stvari, sve što si ostavio iza sebe. A tebe nema. Gledam slike sa sramne pres konferencije, pa tvoje slike sa obdukcionog stola, pa blato po tebi… Sine, šta je s tobom bilo šest dana? Izgleda da nisu čuli moje krike i vapaje”, rekao je večeras Davor Dragičević, otac ubijenog mladića.

Ubice Davida Dragičevića i oni koji ih štite će odgovarati za te zločine, poručio je njegov otac. Davor Dragičević je rekao da je istina i pravda jedini izlaz iz situacije u koju su društvo dovele kriminogenizovane institucije.

Ako ubice misle da će izaći na kraj s nama, uskoro će im postati jasno da su se prevarili, kažu iz grupe Pravda za Davida.

Saučesnici u teškom ubistvu, su se proteklih mjeseci svakodnevno razotkrivali, dajući kontradiktorne i neutemeljene izjave, poručeno je na okupljanju, što se najbolje pokazalo tokom saslušavanja na Anketnom odboru u parlamentu Republike Srpske.

Tada i u desetinama ostalih situacija je svakom postalo jasno da institucije rade na zataškavanju svirepog ubistva, poručeno je iz grupe Pravda za Davida.

On je poručio da nikad neće odustati i najavio je da će ove sedmice u Sarajevu registrovati udruženje “Pravda za Davida”, kao i u još jednoj zemlji Evropske unije.

Okupljeni građani otpjevali su u glas „Klinac u getu“ sa dignutim pesnicama. Izrecitovana je i „Molitva za Davida“.

– Idemo do kraja. Pravda za Davida. Pravda za svu našu djecu. Idemo do kraja – poručili su okupljeni građani na Trgu Krajine.