Enis Čelebić : Kad se usudiš slijediti Sebe

Dejla Sehic /Biscani.net

Priča poput ove je zasigurno nešto što će Vas pomjeriti u svakom smislu. Priča o žrtvi, ulaganju, snovima, želji, volji i hrabrosti momka koji se usudio ono najteže – da slijedi Sebe. Njegovo ime je Enis Čelebić i ovo je njegova priča!

Kao tadašnji student Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću, Čelebić je ostvario zapažene rezultate. Kao predsjednik Unije studenata Univerziteta u Bihaću, ostvario je mnoga postignuća, te na mnoge načine pomogao i unaprijedio program koji je uveliko studentima pružio priliku kako za bolji angažman, tako i za bolje uslove studiranja.

Pod njegovom incijativom kao tadašnjeg predsjednika, Unija studenata je nakon dugo vremena dobila svoje prostorije. Naime, radi se o prostoru nekadašnjeg Caffe bar “Diplomac” gdje će, između ostalog biti smještene: kancelarija Unije studenata, info centar za studente, glavna skriptarnica Univerziteta u Bihaću, biblioteka i prostor za odmor, zabavu i učenje kao i kopirnica za studente.

”Prostor će biti dostupan za rukovodstvo Unije studenata, ali i sve ostale zainteresirane studente koji budu željeli da u toplom i ugodnom mjestu uče, druže se ili koriste sve navedene sadržaje”, navodi naš sagovornik, te dodaje: ”Težimo ka tome da nekadasnji caffe bar ”Diplomac” postane kultno mjesto jedne lijepe i ugodne atmosfere ”- izjavio je Enis Čelebić za portal Biscani.net.

O impozanciji njegovog rada govori i činjenica o potpisanom Sporazumu sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a.

”Pored toga, ono što posebno želim izdvojiti, jeste to da smo potpisali Sporazum sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a, kojim ćemo dobiti grant u iznosu od 10.000KM za realizaciju projekta “Uklanjanja arhitektonskih barijera na Tehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću, čime ćemo napraviti prilaznu rampu zajedno sa nastrešnicom za studente/osobe sa invaliditetom i time ćemo otkloniti problem studenata koji su se sa istim susretali dugi niz godina”, nastavlja Čelebić.

INCIJATIVA ”I KOPIJA VRIJEDI”

Incijativa ”I kopija vrijedi” je incijativa koja omogućava srednjoškolcima da kopiraju svoje diplome, te predaju na dva fakulteta – na taj način će imati mogućnost da svoje vidike prošire i da imaju veću mogućnost izbora. Kako diverzitet uvijek obogaćuje,bez sumnje je da će budućim studentima pružiti veće i hrabrije mogućnosti.
Ono što je bitno napomenuti jeste još jedan akademski uspjeh ovog momka, a to je da je, pored diplome Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću ,ponosan diplomant Akademije za mlade lidere u civilnom društvu, kao i to da se godinama aktivno bavi odbojkom.

A ono što ga čini velikim, jeste njegova empatija i humanost.

Naime, u toku mjeseca decembra prošle godine, Čelebić je pokrenuo akciju te tim za podršku i čišćenje snijega starijim, nemoćnim i iznemoglim osobama na području grada Bihaća, a s tim u vezi kaže: ”Ponosan sam na ljude koji su se javili, te na velik odaziv povodom akcije.”

O njegovim uspjesima govore i brojna gostovanja i pojavljivanja u medijima u kojima britko, hrabro i jasno iznosi svoje mišljenje i ciljeve.

Ono što je sigurno jeste činjenica da su njegov rad i zalaganje vrijedni svakog poštovanja i sa potpunim dijapazonom mogu biti uporište za sve mlade ljude.

”Znanje je ključ svega i rad na zacrtanom cilju može donijeti velike rezultate, te je neophodno da mladi ljudi ulažu u sebe i svoje znanje”, ističe Čelebić.

Za njegov trud, rad te nesebičan doprinos društvu, Senat Univerziteta je donio odluku kojom mu se dodjeljuje Zahvalnica za nesebičan doprinos i zalaganje na afirmaciji studenata Univerziteta, za promociju Univerziteta u Bihaću, kao i stvaranje uslova za bolji standard studenata Univerziteta u Bihaću.

” Nema savršene ljepote koja u sebi razmjerno ne krije i ponešto neobičnosti” – sir Francis Bacon

Ekipa Biscani.net portala mu želi uspjeh i sreću u daljnjem radu!

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...