Na humanitarnom koncertu za pomoć teško oboljelom Mehemedu Hadžiću, koji je održan u četvrtak veče u gradskoj sportskoj dvorani u Sanskom Mostu, prikupljeno je 6.300 maraka.

Na ovome događaju nastupilo je nekoliko estradnih umjetnika i folklornih društava i istaknuto je kako je ovo prvi u nizu događaja koji će biti organizovani u narednom periodu kako bi se pomoglo Hadžiću.

“Hvala svim dobrim ljudima koji su se uključili u humanitarnu akciju i nadamo se kako ću im se nekada i na neki način moći odužiti”, kazao je Hadžić.

Podsjećamo da je njegov život ugrožen zbog aneurizme srčane arterije, odnosno njenog abnormalnog proširenja koje može uzrokovati trenutnu smrt. Hadžić kaže kako su mu ovo oštećenje prije mjesec dana dijagnosticirali ljekari u Njemačkoj, gdje se nalazio na privremenom radu, zbog čega je tamo hitno podvrgnut operativnom zahvatu.

Dodaje kako je troškove operacije, koji su iznosili oko 5.000 eura platio sopstvenim sredstvima, ali da je za spas njegovog života potrebno obaviti glavni operativni zahvat, te ugraditi neophodne stentove. Takva operacija je veoma skupa, a cjelokupnu situaciju komplikuje što je Hadžić ostao bez sredstava za dalje liječenje, a nema zdravstveno osiguranje. Njegova supruga je već godinama nezaposlena, a imaju i dvije maloljetne kćerke. Svi koji žele pomoći u njegovom liječenju mogu uplatiti novčana sredstva na žiro račun: 1990446063293752.

Izvor: nezavisne.com