3 kilograma u 7 dana: Hit dijeta za 2016. koja je ‘potukla’ Dukan i Paleo


Dijeta koju se najviše pretraživalo na internetu u prva tri mjeseca 2016. godine zove se ‘sirtfood’ dijeta. To je novi i neobičan režim prehrane koji dozvoljava konzumaciju mnogih ‘grješnih’ namirnica i koji je po interesu potukao Dukan i Paleo dijete.

ožete li vjerovati da postoji režim prehrane koji ne samo da dozvoljava nego i potiče konzumaciju čokolade, crvenog vina i crne kave? Ako ste ljubitelji ovih namirnica, onda će vam se svidjeti takozvana ‘sirtfood’ dijeta.

Osmislili su je i testirali nutricionisti Aidan Goggins i Glen Matten koji su sve detalje o novom režimu prehrane prezentirali u knjizi ‘The Sirtfood Diet: The revolutionary plan for health and weight loss’.

“Sirtfood dijetu osmislili su i testirali nutricionisti Aidan Goggins i Glen Matten.

Ova dijeta bazira se na konzumaciji hrane koja potiče nastajanje skupine enzima pod nazivom sirtuin. Istraživanja su pokazala da oni drže metabolizam pod kontrolom i ubrzavaju sagorijevanje kalorija, a uz to reguliraju razne upalne procese u tijelu i štite stanice tijela.

PRIMJERI NAMIRNICA KOJE AKTIVIRAJU SIRTUIN

Piće – zeleni čaj, matcha zeleni čaj, nezaslađena crna kava, crveno vino(posebno pinot noir).

Voće i povrće
– citrusi, jabuka, borovnica, datulja, celer, kelj, crveni luk, rikola, crvena cikorija.

Začini – peršin, kurkuma.

Druge namirnice – tamna čokolada s minimalno 75 posto kakaa, orasi, maslinovo ulje, heljda, losos, kozice.

OSNOVNA PRAVILA DIJETE

Provodi se po tjednom rasporedu i bazira se na restriktivnom unosu kalorija.

1. Prva tri dana u organizam se unosi 1000 kalorija dnevnokonzumiranjem 3 smoothieja i 1 obroka napravljenog od namirnica s popisa dozvoljene hrane.

“Nutricionisti naglašavaju kako je ovo prije svega režim prehrane, a ne drastična dijeta za nezdravi gubitak kilograma.

2. Od četvrtog do sedmog dana unosi se 1500 kalorija dnevno konzumiranjem 2 smoothieja i 2 obroka.

REZULTATI

Goggins i Matten dijetu su testirali isključivo na ispitanicima koji se redovito tj. svakodnevno bave tjelovježbom. Svi ispitanici u prosjeku su izgubili 3 kilograma u 7 dana.

Nutricionisti naglašavaju kako je ovo prije svega režim prehrane, a ne drastična dijeta za nezdravi gubitak kilograma. Cilj prehrane je osnažiti metabolizam i imunosni sustav te poboljšati opće zdravstveno stanje koje će uz obaveznu tjelesnu aktivnost naposljetku uroditi i gubitkom viška kilograma.

SAVJET PLUS:
Ako želite smršavjeti ne morate nužno pratiti određenu dijetu nego možete i sami eksperimentirati sa zdravom prehranom. Za inspiraciju pogledajte recepte uz pomoć kojih je Danijela Dvornik skinula 3 konfekcijska broja.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...