3 pravila za doručak koja treba da poštujete ako želite da smršate


Ipak, važno je da napomenemo da da jesti ujutru nije isto što i imati zdrav doručak. Zapravo, loš izbor namirnica može negativno uticati na vaše napore da izgubite višak kilograma.

Zato smo vam spremili najvažnija pravila za zdrav doručak koji će biti savršen saveznik vašem telu.

1. Ujutru se odmah bacite na doručak

Istraživanja su pokazala da doručak ubrzava naš metabolizam pa je zato veoma važno da jedemo u prvih sat vremena nakon buđenja kako bismo na najbolji način iskoristili potencijal tela da sagoreva masnoće. I ne samo to, ako odmah po ustajanju doručkujemo, tokom dana nećemo osećati veliku glad i pravićemo zdravije izbore kada dođe vreme za ručak i večeru.

2. Nikako ne zaboravljajte na proteine

Doručak bogat proteinima – neka vam prvi izbor budu jaja ili grčki jogurt – organizmu pomaže da se izbori sa naletima gladi. Na ovaj način ćete jesti manje i vremenom gubiti kilograme. Jedno istraživanje pokazalo je da su devojke koje za doručak jela jaja u proseku gubile duplo više kilograma od onih koje su dan započinjale nekim pecivom.

Protein u jajima daje nam duži osećaj sitosti i smanjuje glad i pomaže nam da tokom dana konzumiramo manje kalorija jer ih sporije varimo.

3. Pojedite bananu

Doručak bogat otpornim skrobom (posebna vrsta skroba koja se sporije vari i povećava osećaj sitosti) pomaže nam da sagorimo više kalorija jer aktivira naše telo da koristi masti kako bi nam pružilo energiju. Ovaj skrob se može naći u bananama, ali i u ovsenim pahuljicama.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...