Ove četiri djevojčice su se stalno oslanjale jedna na drugu kako bi preživjele ovaj užasni proces na najbolji mogući način, a u ponedjeljak su se ponovo okupile za fotografisanje, ali ovaj put u ulogama onih koje su  dobile bitku protiv raka.

Djevojčice, koje sve imaju između 4 i 5 godina, se fotkaju svake godine na ulazu u dječiju bolnicu Džon Hopkins u Petersburgu u Floridi, ali ovo je prvi put da se sve nalaze u remisiji.

„Prvi put kada smo ovo uradili sve su i dalje bile na aktivnim terapijama“, izjavila je Avina mama, Alisa Lućiano. „Divno je vidjeti koliko su toga ostavile iza sebe od onoga kad su bile male ćelave bebe.“

Mekinli, Ava i Loren su imale akutnu limfoblastičnu leukemiju, a Kloi je imala rijedak oblik raka pluća. Mekinli je izjavila da su se zbližile jer je „naša krv bila bolesna“.

Lorenina mama, Šauna Glin, dodala je da su djevojčice razvile osjećaj partnerstva kada su bile u bolnici Džons Hopkins zbog svojih ćelavih glavica.

„Ima tri godine i nema kosu, ali i sve ostale njene drugarice iz bolnice izgledaju isto, pa ima osjećaj da je to sasvim normalno“, rekla je Glinova.

„Prosto je bilo vrlo osvježavajuće vidjeti poznato lice i znati da ona nije sama u tome“, rekla je Karen Mur, Mekinlina mama.

Mame su rekle da su se i one u mnogome oslanjale jedna na drugu da izdrže terapije.

„Samo to što su tu bile i druge majke sa kojima sam se mogla povezati je bilo fenomenalno“, rekla je Murova. „Samo to što su tu bili i drugi ljudi koji su u isto vrijeme polazili kroz iste stvari kao i mi.“

Loren je posljednja koja je završila terapiju, a posljednju dozu je primila 10. septembra.

„Gotove smo“, izjavila je Glinova. „Upravo je pozvonila zvoncem koje označava da je završila sa svojom terapijom… U ponedjeljak ide u vrtić.“

Izvor vijesti: Saša Leper / lolamagazin.com

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.