Popularni američki reper 50 Cent podržao je republikanskog kandidata za američkog predsjednika Donalda Trumpa. Kao jedan od razloga zašto ga je podržao naveo je namjeru kandidata demokrata Joea Bidena da poveća poreze.

Kako je kazao, pod demokratom Bidenom postat će 20 Cent.
“Da, ne želim biti 20 Cent. 62 posto (planirani iznos povećanja poreza) je zaista, zaista loša ideja. Ne sviđa mi se”, napisao je na Twitteru.

On je aktuelnog predsjednika Trumpa podržao dvije sedmice prije izbora i to u trenutku kada Trump pokušava dobiti podršku što većeg broja afroamerikanaca. U tom cilju često ističe Bidenovu ulogu u stvaranju zakona iz 80-ih i 90-ih godina prošlog vijeka za koje tvrdi da su doprinijeli masovnom zatvaranju manjina.

Osim afromerikanaca, želi dobiti i veliku podršku latinoamerikanaca i time nadoknaditi zaostatak koji ima u predizbornim anketama.
Biden je podržao povećanje poreza za kompanije i pojedince koji godišnje zarađuju više od 400.000 dolara. S druge strane, Trump je prije tri godine smanjio najvišu saveznu stopu poreza za pojedince sa 39,6 na 37 posto, prenosi dnevni list New York Post.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.