Tokom zimskih dana mnogi građani koji se griju na struju imaju glavobolje zbog uvećanih računa. Ovo je šest saveta kako se može uštediti.

Noću struja jeftinija

TA peći, bojler i mašinu za veš uključivati noću kada je struja jeftinija četiri puta. – piše Alo.

Važnost izlocije

Stanove i kuće treba dobro izolovati, ugraditi prozore i vrata koji dihtuju i uvesti naplatu grijanja po utrošku.

Mala promjena navika

Isključujte svjetla u prostorijama u kojima se ne boravi. Isključute računare, televizor i druge uređaje kada ih ne koristite.

Obratite pažnju u kuhinji

Kuhajte u poklopljenim sudovima na odgovarajućim ringlama. Racionalno koristite rernu.

Novi i ispravni uređaji

Potrebno je posebno voditi računa pri kupovini novih aparata, jer energetski efikasniji štede od pet do 15 odsto struje.

Iskučujte uređaje iz utičnica

Ne ostavljajte punjače i kablove drugih uređaja u utičnici kada se ne koriste. Iako potrošnja kod takvih uređaja može da izgleda zanemarljivo, kada se sve sabere i kada ih ima mnogo, to može da utiče na račun.

Novi.ba/Alo.rs

Više saznajte na izvornom linku: – 6 KLJUČNIH PRAVILA ZA ŠTEDNJU STRUJE: Ukoliko se ovoga pridržavate, račun vas neće NEPRIJATNO IZNENADITI! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.