1. Izbjegavajte sol. Zbog konzumacije velike količine slane hrane u tijelu se zadržava višak vode. Zato izbjegavajte sol i hranu s puno natrija.

2. Ne jedite ugljikohidrate. Zaboravite na tjesteninu i kruh jer to nisu namirnice koje biste trebali jesti ako želite izgubiti višak masnih naslaga natrbuhu. Jedite hranu koja je bogata proteinima.

“Zaboravite na tjesteninu i kruh jer to nisu namirnice koje biste trebali jesti ako želite izgubiti višak masnih naslaga na trbuhu i jedite hranu bogatu proteinima.

3. Smanjite unos mlijeka. Obožavate mlijeko i dnevno pijete više od pola litre? To bi mogao biti jedan od razloga zašto ste stalno napuhnuti i imate vjetrove. Smanjite unos mlijeka i umjesto njega pojedite jogurt ili par kriški tvrdog sira.

4. Izbacite ljute začine iz prehrane. Jako začinjena hrana uzrokuje pojačano izlučivanje kiselina u želucu i izaziva iritaciju što vam nikako neće pomoći kod gubitka masnih naslaga. Radije birajte svježe začine koji imaju blaži okus.

5. Odreknite se kave, alkohola, prerađene hrane i šećera. Ove namirnice ne smiju biti dio vaše prehrane tijekom ove dijete jer ne pomažu kod topljenja masnoća već potenciraju njihovo nakupljanje i zadržavanje u tijelu.

6. Odaberite pravo voće. Iako su to zdrave voćke, Izbjegavajte jabuke ili kruške jer u sebi imaju više fruktoze pa ih želudac teže probavlja. Jedite citruse i bobičasto voće.

/zadovoljna.hr