Francuski centar Rudi Gober (Rudy Gobert), prvi NBA košarkaš koji je bio pozitivan na koronavirus, njegov zaraženi suigrač Donovan Mičel (Mitchell), ostali igrači i uposlenici Jute proglašeni su čistim od bolesti COVID-19 od strane Odjela za zdravlje savezne države Juta.

Prije više od dvije sedmice Goberov pozitivan nalaz bio je okidač za prekid takmičenja u NBA ligi.

Dan poslije pozitivan je bio i Mičel, iako nije pokazivao nikakve simptome bolesti, a nije ih osjetio ni tokom perioda izolacije.

Iako više ne predstavljaju rizik za druge osobe, svi igrači i zaposlenici Jute će i dalje morati poštovati odredbe o društvenom distanciranju te ograničenja o boravku izvan doma samo za prijeko potrebne aktivnosti, u skladu s preporukom NBA lige i Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – A sve je počelo od njega: Rudi Gober prebolio koronavirus / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.