Aca Lukas i Sonja Vuksanović prvi dan slobode proveli su u kafani do ranih jutarnjih sati, gdje su ispoljili emocije u društvu najbližih prijatelja. Sa jedne strane, Lukas je nove momačke noći otpočeo u Crnoj Gori, tačnije na mjestu gdje su Sonja i on provodili najljepše dane svoje ljubavi, dok se ona provodila u Beogradu.

– Lukas je bio s prijateljima na jednoj privatnoj proslavi. Cijele večeri se šalio kako mu prijaju momački dani i kako je sretno razveden muškarac. I činilo se da je tako sve dok se nije latio mikrofona. Emocija koju je iznio prilikom izvođenja pjesme Šabana Šaulića, pjevajući stih “Odlaziš, odlaziš, rušiš mi sve”, govorila je više od 1.000 rijeći. Na licu mu se vidjelo da pjesmu o propaloj ljubavi pjeva iz duše, što su iskomentarisali svi prisutni. Neki su čak i snimali ovaj emotivni momenat. Nakon pjevanja Lukas se u svom stilu našalio “bilo je to za ove bivše, a sad nešto veselije za buduće” – rekao je izvor blizak pjevaču, koji se zadesio na proslavi na kojoj je Lukas pjevao i dodaje:

– Ljudski je da je čovjeku žao, pa ipak je s tom osobom proveo dio života, imaju dijete. Ne znam šta ona slavi kada ne bi ništa u životu postigla bez njega, a sada joj je kao drago što više nije s njim.

Sa druge strane, Sonjini prijatelji tvrde da se ona provodila cijele večeri u jednom beogradskom restoranu i da je naručivala Brenine pjesme.

– Sonja je u restoran došla sa nekoliko drugarica. Nakon večere pozvala je muziku za njen sto i krenula je da naručuje Brenine pjesme. Rekla je muzici: “Ajde sad nešto od Brene, omiljene pjevačice mog bivšeg muža”, nakon čega su se svi nasmijali. Muzika je svirala redom “Robinja sam tvoja”, “Recite mu da ga volim”. Svi su gledali Sonju dok je igrala i dok se veselila. Ona, za razliku od Lukasa, nije skidala osmijeh sa lica. Na kraju joj je orkestar otpjevao i najveći Lukasov hit “Lična karta”.

Bivši supružnici pošto su otišli svako na svoju stranu nisu komunicirali. Bliski prijatelji ističu da su rješeni da ispoštuju dogovor na sudu da se čuju samo kada je neophodno zbog dogovora oko kćerke Viktorije.

Podsjetimo, u četvrtak u Višem sudu na Novom Beogradu Sonja i Lukas okončali su brak dug devet godina. Vjenčali su se 2010. godine, a krunu ljubavi, njihovu kćerku Viktoriju, dobili su 2011.

 

Express/Republika

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba