Adnan Ćatić peti put svjetski prvak!


Njemački bokser bh. porijekla Adnan Ćatić (37) alias Felix Sturm po peti put je postao svjetski prvak po WBA verziji u supersrednjoj kategoriji.

Ćatić (37) je u König-Pilsener Areni u Oberhausenu pred 12 hiljada gledatelja u vrlo teškom i sjajnom meču nakon odluke sudija savladao Rusa Fedora Čudinova (28) i osvetio mu se za poraz u maju prošle godine, te se ponovo popeo na svjetski tron.

Ovo je prvi poraz Čudinova u profesionalnoj karijeri, a do sada je imao 14 vezanih pobjeda od kojih je 10 okončao nokautom. No, ovog puta on je tugovao. Ćatić je, vođen velikom podrškom publike u kojoj je prvi put bio njegov sin Mahir, upisao svoju 40. pobjedu u profesionalnoj karijeri tokom koje je upisao i pet poraza, te tri remija.

Meč je od početka bio veoma uzbudljiv i publika je mogla uživati, jer nijedan borac se nije štedio. Prve tri runde su prošle u velikoj razmjeni udaraca i bilo je teško procijeniti ko je u prednosti.

Oba borca su pokazala da zaslužuju ovakav meč i da su zasluženo u vrhu srednje kategorije boksa. Ritam se nije smanjivao ni tokom četvrte i pete runde gdje su i Ćatić i Čudinov ponovo razmijenili nekoliko žestokih udaraca i bilo je samo pitanje ko će izdržati duže.

Meč je ušao u nešto mirniju fazu tokom šeste i sedme runde kada se, zbog taktike ili jednostavno umora, tempo smanjio.

Najmanje uzbuđenja donijela je osma runda, a onda je u devetoj rundi Ćatić uspio povezati dva veoma dobra udarca i s velikim samopouzdanjem ušao u završnicu velikog okršaja.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...