U Bihaću je večeras održan sastanak Izbornog štaba SDP-a Bihać na čelu sa Vedranom Pršom na kojem su sa liste SDP BiH Bihać za lokalne izbore eliminisani pojedini članovi ove stranke.

Radi se o dokazanim članovima i prepoznatljivim socijaldemokratama. Konkretno, Adnan Habibija, šef kluba vijećnika, inače najaktivniji vijećnik u Gradskom vijeću Bihaća sa preko 100 vijećničkih inicijativa i pitanja i veliki borac za radnička prava; zatim Fatka Kulenović, šefica kluba zastupnika u Skupštini USK, Amir Koričić, predsjednik Foruma mladih, Anita Redžić, predsjednica Foruma žena i Admir Čavkić, potpredsjednik SDP-a Bihać, eliminisani su sa liste SDP-a za lokalne izbore.

Rezultat je ovo sukoba u SDP-u Bihać koji su počeli kada su, podsjećanja radi, Alen Zulić, inače predsjednik i Admir Čavkić, potpredsjednik, imali fizički obračun, odnosno kada je Zulić nasrnuo na Čavkića.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.