Nakon što su neki mediji obavijestili o seks-aferi bihaćkog biznismena Sabahudina Blaževića, pojavila se informacija da je Blažević pobjegao u inostranstvo.

Da se podsjetimo, riječ je o tome da je Sabahudin Blažević, tajno snimao seks s više žena i djevojaka te da su te snimke objavile određene pornografske stranice i danas je glavna tema u gradu na Uni – prenosi avazov portal. Afera je krenula nakon što je 30-godišnja žena prijavila Blaževića policiji zbog snimke seksa koja je završila na internetu. Uskoro se broj žena koje je Blažević snimio pa snimke postavio na internet popeo na osam. – piše Oslobođenje.

Međutim, nakon medijskih natpisa o tome da je Blažević pobjegao u inostranstvo, njegov odvjetnik. Mirsad Crnovrsanin, je demantovao te informacije: “Nakon brojnih natpisa na pojedinim internet portalima da je Sabahudin Blažević pobjegao u inostranstvo, ovim putem takve navode želim demantirati te istaknuti da je moj klijent Sabahudin Blazević u svakom momentu bio u BIH i dostupan svim institucijama u BIH. Također želim istaknuti da je objavom ovakvih neistinitih tekstova i članaka putem pisanih i elektronskih medija, nanijeta ogromna finansijska sšeta mome klijentu, a da i ne govorimo o nematerijalnoj šteti koju trpi on i njegova porodica.”

Advokat Crnovrsanin je dodao da se ovdje radi o ucjeni gospodina Blaževića, te da isti nema status osumnjičenog: “Dakle, jasno ističemo da se ovdje radilo o školskom primjeru ucjene, što ce kasnije i utvrditi nadležni organi, kao i motiv zbog kojih je ovo sve deplasirano, a što na kraju prima i političke konotacije. Jutros je moj klijent lično bio u nadležnom Tužilaštvu i napominjemo da isti nema status osumnjičenog lica.”