Afera “Stens” u Bihaću: Lipovača i drugi izjasnili se da nisu krivi


Na današnjem ročištu o izjašnjenju o krivnji, bivši premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača je pred sudijom Nurijom Derviševićem kazao da nije kriv.

– U više navrata sam pažljivo iščitao optužnicu i prema mojim shvatanjima za ništa od navedenog se ne osjećam krivim – kazao je Lipovača.

Drugooptuženi iz afere “Stens” Alen Gluhalić se također izjasnio da nije kriv, kao i Aida Džambegović, Senka Zolić i Sead Dupanović, javlja Anadolu Agency.

Amiru Deliću ročište za izjašnjenje o krivnji bilo je zakazano ranije jutros na koje zbog zdravstvenog stanja nije pristupio, te je njegovo izjašnjavanje odloženo.

Optuženima Hamdiji Lipovači, Alenu Gluhaliću i Amiru Deliću stavlja se na teret da su, prilikom izvođenja radova na sportsko – rekreativnom centru Stens u Bihaću u vremenskom periodu 2006.-2009. godine iskorištavali svoje položaje i to prvooptuženi kao načelnik Općine Bihać i zastupnik investitora, drugooptuženi kao direktor Agra doo, kao izvođač radova, i trećeoptuženi kao nadzorni organ, na način da su unošenjem neistinitih podataka u građevinske knjige i uvećavanjem vrijednosti izvedenih radova na Stensu, na štetu Općine Bihać, pribavili korist u ukupnom iznosu od 516.543,46 KM.

Jednako tako, optuženi Hamdija Lipovača i Alen Gluhalić su, na osnovu zajedničkog dogovora i nakon zaključivanja dva nezakonita aneksa osnovnog ugovora o izvođenju radova, korištenjem krivotvorenih isprava i iskorištavanjem službenih ovlaštenja, omogućili Agri doo da kod Raiffeisen Bank DD dobije kredit od 850.000 KM, navedeno je u optužnici Tužiteljstva USK, koje je zastupala Ornela Mrenica Cerić.

//mojusk.ba0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...