Afera “vozačke dozvole”: Pored N. Ćoralića (Bihać), danas uhapšeni i R. Ćoralić (Cazin), E. Ćatić (V. Kladuša) i S. Novkinić (Bos. Krupa)


Na području Bihaća, Cazina, Velike Kladuše i Bosanske Krupe četiri osobe su uhapšene zbog sumnje da su izvršili krivično djel „zloupotreba položaja ili ovlasti“.

Sektor kriminalističke policije MUP-a USK u suradnji i pod nadzorom Tužilaštva USK, duži vremenski period provodi istražne radnje koje se odnose na sumnju u izvršenje krivičnog djela „zloupotreba položaja ili ovlasti“ iz člana 383. stav 1. KZ F BiH.

Tokom istrage došlo se do saznanja i osnova sumnje da N. Ćoralić zaposlenik Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a, koji trenutno obavlja dužnost koordinatora Komisije za polaganje vozačkih ispita zajedno sa R. Ćoralić iz Cazina, E. Ćatić  iz Velike Kladuše i S. Novkinić iz Bosanske Krupe, članovima ispitne komisije za polaganje vozačkih ispita posreduju u nezakonitom polaganju vozačkih ispita na području USK-a.

Navedena lica su iskoristili svoj položaj te na nezakonit način omogućili određenim kandidatima za vozača polaganje vozačkih ispita pritom pribavljajući protupravnu imovinsku korist za sada u neutvrđenom iznosu.

Tokom dana izvršen je pretres službenih prostorija Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a kao i stambeni objekti koje koriste navedena lica s ciljem pribavljanja materijalnih dokaza u ovom predmetu.

Sva navedena lica su lišena slobode i nad istima je zavedena kriminalistička obrada nakon koje će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predani na dalje postupanje nadležnom Kantonalnom tužilaštvu, saopćeno je iz MUP-a USK.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...