Luka Dončić najveća se senzacija ovogdišnje NBA lige, a sinoć je s Dallasom u “Stapes Centru” nanio tek treći poraz sjajnim Lakersima.

Mavericksi su slavili sa 114:110, a najbolji je opet bio sjajni Slovenac. On je sada sve oduševio i van terena.

Naime, dokazao je svima da je mladić velikog srca, osim neospornog košarkaškog talenta. Kada je čuo da 22-mjesečni Kris Zudič za liječenje od teške bolesti treba dva miliona eura, Dončić nje odmah krenuo u akciju i uz pomoć prijatelja skupio novac kako bi dječak bio hitno prevezen u Los Angeles na primanje neophodne terapije.

Kris boluje od rijetke genetske bolesti spinalne mišićne atrofije, a ljekari su rekli njegovim roditeljima Ani i Mateu da mu je potrebna genetska terapija Zolgensma koja je najskuplja na svijetu i košta čak dva miliona eura.

Dončić je platio porodici Zudič let iz Kopra i tromjesečni boravak u Los Angelesu i liječenje koje je u veoma visokom procentu uspješno, a sinoćnju utakmicu protiv Lakersa Dončić je iskoristio da upozna malog heroja. Aferim momčino…

(Sport.ba)

Više saznajte na izvornom linku: Sport.ba – AFERIM IGRAČINO Luka Dončić rasturio Lakerse pa skupio dva miliona eura za liječenje dječaka! OVAKVA HUMANOST ODAVNO NIJE VIĐENA / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.