Oni, naime, traže petero volontera iz cijelog svijeta koji će biti voljni provesti proljeće na Bahamima, a sve u svrhu vraćanja ostrva u stanje u kakvom je bilo prije razornog uragana Dorian. Upravo je taj uragan uništio velik broj tamošnjih ostrva, razorio brojne domove te javne ustanove i samim time odvratio turiste od dolaska na predivna ostrva.

Kako bi popravili stvar, volonteri koje Airbnb uključi u svoj projekt zajedno s lokalnim stanovništvom pokuša će oporaviti prirodu Bahama, a to planiraju postići najprije obrazovanjem volontera, a zatim raspodjelom zadataka koji ponajviše uključuju rad na otvorenom. Pet volontera otputova će na tri ostrva Andros, Exumu i Eleutheru, a na svakom od navedenih za njih je organizovan drugačiji program.

Na Androsu ih tako čeka rad u podvodnom svijetu s fotografkinjom Katie Storr u svrhu obnove koraljnih grebena, na ostrvu Exuma volonteri će uz ronioca Andrea Musgrovea graditi brodove, ploviti i vraćati život morskom svijetu, dok će na ostrvu s najljepšim plažama, Eleutheri, učiti i saditi drveće uz bok botaničaru Omaru Mclewhitea, naučiti kako se uzgaja čaj te istraživati vrste biljaka koje tamo rastu.

U dva mjeseca, koliko program traje, najveći zadatak volontera bi će pomoći lokalnom stanovništvu da ponovno stane na noge te da se još jednom iznova probudi želja za turističkim posjetama Bahamama, a sve to na ekološki prihvatljiv i ekonomski isplativ način.

Na konkurs Airbnb-a možete se prijaviti putem njihove službene stranice, a konačan izbor očekuje se oko 25. marta. Ovo je jedna od boljih prilika za putovanje od kojeg će, osim vas, profitirati i oni kojima je pomoć najpotrebnija dok biste se vi istovremeno mogli ispuniti ogromnim količinama pozitivne energije.

Zvuči i više nego sjajno!

Preuzeto sa: mreza.mira

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Airbnb traži volontere koji će proljeće provesti na Bahamima / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.