NAKON što je u četvrtak vodstvo belgijske nogometne lige predložilo otkazivanje ostatka sezone zbog pandemije koronavirusa, i tri od četiri vodeća kluba u susjednoj Nizozemskoj također su zatražila otkazivanje sezone.

Aktualni prvak i najtrofejniji nizozemski klub Ajax prvi predložio otkazivanje ostatka sezone, a podržali su ga i AZ Alkmaar, koji trenutačno s Ajaxom dijeli prvo mjesto na ljestvici s istim brojem bodova, te četvrtoplasirani PSV Eindhoven.

“Trenutačnu situaciju s koronavirusom smatramo iznimno zarinjavajućom i mislimo kako bi igranje ostatka sezone bez gledatelja bilo irelevantno. Usto je i mnogo upitnika vezanih za nastavak razvoja pandemije”, rekao je tehnički direktor AZ-a Robert Eenhoorna.

“Ne vidimo niti jedan razuman razlog za nastavak sezone”, dodao je tehnički direktor PSV-a Toon Gerbrands.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini klub iz vodeće četvorke koji se nije izjasnio za prekid natjecanja je trećeplasirani Feyenoord u kojem smatraju kako je bolje pričekati kako će se stvari odvijati u sljedećih nekoliko tjedana.

Iz Nizozemskog nogometnog saveza (KNVB) su u srijedu objavili kako će slijediti naputke UEFA-e u pokušaju završetka sezone značilo to i nastavak sezone sredinom lipnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Ajax, AZ i PSV traže prekid nizozemskog prvenstva / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.