Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: ‘Čudo je da se Nouri probudio, prijatelj mi je, javit ću mu se’

Abdelhak Nouri (22) trebao je biti nova nogometna zvijezda, ali sve se okrenulo preko noći. Ili, ako baš hoćete, u jednom popodnevu. U srpnju 2017. doživio je srčani udar na prijateljskoj utakmici protiv Werdera, mozak je predugo ostao bez kisika, završio je u komi. I bio u komi godinu dana.

Prije nekoliko dana pušten je kući, osjeća se bolje, ali ostao je nepokretan i komunicira uglavnom micanjem obrva. Ipak, za loše vijesti pobrinuo se Ajax koji je pokazao da se nogomet pretvorio u biznis i da mjesta sentimentalnosti nema. Naime, raskinuli su važeći ugovor s Nourijem dva mjeseca prije isteka.

SJAJNE VIJESTI

Igrač Ajaxa koji je bio u komi pušten kući: Zna se i nasmijati

“Kopljanicima” je to omogućio nizozemski zakon. U Nizozemskoj se radni ugovori koji se ne žele produljiti raskidaju dva mjeseca prije isteka jer se u suprotnom automatski produljuju za još jednu godinu. Ajax je plaćao unesrećenog Nourija cijelo vrijeme, a sad se s obitelji nizozemskog nogometaša marokanskih korijena povlači po sudovima.

Foto: nph/NordPhoto/PIXSELLNordPhoto/PIXSELL

Nourijeva obitelj tužila je klub. U lipnju 2018. godine Ajax je priznao da Nourijev medicinski tretman nije bio adekvatan. Ajaxov izvršni direktor Edwin van der Sar potvrdio je da su kardiolozi, proučavajući nove dokaze koje je iznijela obitelj, ustanovili da je previše vremena potrošeno na čišćenje Nourijevih dišnih puteva.

– Klupski liječnici bili su nedovoljno fokusirani na otkucaje srca, cirkulaciju i oživljavanje. Defibrilator je također trebalo iskoristiti ranije. Da su tako postupili, Appie (igračev nadimak op.a.) danas bi vjerojatno bio u boljem stanju. To nije sigurno, ali postoji vjerojatnost. Priznajemo našu odgovornost za posljedice ovoga – kazao je nekadašnji slavni golman, a danas direktor u Ajaxu.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: ‘Čudo je da se Nouri probudio, prijatelj mi je, javit ću mu se’

Više saznajte na izvornom linku: Mato Galić – Ajax dva mjeseca prije kraja ugovora raskinuo s Abdelhakom Nourijem / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.