Dani Olmo zasigurno je najveća zvijezda hrvatskog prvaka koji hara Europom i domaćom ligom. Olmo je mladi španjolski reprezentativac, osvajač Svjetskog prvenstva do 21 godine, koji je nakon sjajnog izdanja u uzvratnoj utakmici protiv Fenerbahča, u kojoj je Dinamo osigurao playoff kvalifikacija za Ligu prvaka, dobio poziv i seniorske nacionalne vrste Španjolske.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Logično je da za takvoga igrača ne manjka ponuda drugih klubova, iako bi Nenad Bjelica rado zadržao takvu igračinu. Rado bi ga zadržali i navijači Dinama. Ušao je Dani “Olmić” pod kožu Boysima i svim dinamovcima. Njegovi intervjui na hrvatskom izvlačili su osmijeh na lice pri svakom slušanju. 

DINAMOVA JUNAČINA

Leko: Boljelo ga je, ali stisnuo je zube. Pa Ari se ne predaje!

Spominjala se Barcelona, spominjali su se i “los blancos”. Bila je u pitanju njemačka, pa i engleska liga, a sada je na red došla i nizozemska.

#Fútbol | #Mercado Dinamo de Zagreb y Ajax ya negocian por Dani Olmo https://t.co/lqXr7UlQiw pic.twitter.com/y1VQlSYraK

— Diario SPORT (@sport) August 14, 2019

Velikan Ajax je, nakon grandioznog odlaska Frankieja de Jonga u Barcelonu, bacio oko na Danija Olma,  a Mundo Deportivo objavio je detalje ponude. 

El Ajax quiere fichar a Dani Olmo, ex de la #FCBMasia. El Dinamo de Zagreb sigue pidiendo 40 kilos. Los holandeses ofrecen 22 millones de euros + el 40% de una futura venta, una propuesta que no desagrada en Croacia. Veremos… #mercato https://t.co/CN9KMRTTVY

— Ferran Martínez (@martinezferran) August 14, 2019

Ajax je za najboljeg igrača Dinama ponudio 22 milijuna eura fiksno uz 40 posto od idućeg transfera. Dinamo ne želi Olma prodati za manje od 35 milijuna eura i ponudio mu je petogodišnji ugovor težak 10 milijuna eura kako bi ga nagovorio na ostanak u klubu, ali ipak će pregovarati s Ajaxom.

O FEŠTI U BUDIMPEŠTI

Bjelica: Nisam mogao zaspati cijelu noć, ni vino nije pomoglo

Sport je ranije pisao da bi se ovog tjedna trebao održati sastanak Olmovih predstavnika i Ajaxa kako bi se dogovorili uvjeti transfera, ali Dinamo se i dalje nada da će Olmo ostati.

Ranije je španjolski čarobnjak govorio da je vrijeme za iskorak, za novi klub, ali je na kraju ipak odbijao sve da ostane u dresu zagrebačkih ‘modrih’. Bjelica je jasno rekao – ne bih dao Olma ni za što, ali realnost će vjerojatno u skoroj budućnosti postati nešto drugačija. A opet, moguće je i da Dani odluči još jednom Dinamu pomoći u europskim epizodama i sigurnom povećanju svoje vrijednosti u nadolazećem razdoblju. 

SAMO POZITIVA U MAKSIMIRU

Dinamo je rasprodao godišnje, Olmo pozvan u A-vrstu ‘furije’!

Podsjetimo, na stolu je Daniju još uvijek i maksimirska ponuda teška 10 milijuna eura za pet godina igranja.

Ostaje sada samo vidjeti što će odabrati “Olmić”.Izvor: Eva Grgić / 24sata.hr