Ako dijete sisa prst nemojte prigovarati, vikati na njega ili vršiti pritisak, jer se njegova želja u tom slučaju može pojačati. Umjesto toga, posmatrajte vrijeme i mjesto kada sisa prst.
 Ukoliko se to dešava dok gleda TV program, dajte joj gumenu loptu, lutku ili neku drugu igračku koja će mu odvući pažnju. 

Ako to radi dok je uplašena ili kad je iznervirana, polako je ohrabrite da svoja osjećanja izrazi riječima, ako je gladna dajte joj neku užinu, jabuku ili mrkvu, koju će moći grickati i za koju će joj biti potrebno više vremena da pojede. 

Ključ uspjeha je da otkrijete kada sisa prst i da joj neprimjetno ponudite neku zamjenu. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Ako dijete sisa prst nemojte prigovarati, vikati na njega ili vršiti pritisak / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.