“Ako hoćete da vidite kako jedan grad izumire, dođite u Bihać”

usn.ba

Proljeće je i kalendarski nastupilo, a povećan broj migranata s dolaskom ljepšeg vremena vidljiv je na ulicama grada Bihaća. Vlast u Unsko-sanskom kantonu traži da državni nivo vlasti hitno reagira i izmjesti privremene migrantske centre izvan urbanih područja u tom kantonu.

Izvršna vlast Unsko-sanskog kantona (USK) neće dozvoliti da se migrantska kriza u BiH slomi na području najzapadnijeg dijela BiH koji je već sada više nego bilo koji dio BiH pogođen ovom “globalnom” pojavom.

Povodom migrantske krize, na društvenim mrežama, oglasio se psiholog i analitičar Srđan Puhalo napisavši da grad Bihać polako izumire.

“Ako hocete da vidite kako jedan grad izumire dodjite u Bihac!!!“

Podsjećamo, u četvrtak je održana konferencija za medije na kojoj je komesar Uprave policije Mujo Koričić kazao da će od danas grad Bihać biti pokriven 24 sata dnevno.

– Grad Bihać će biti pokriven od danas 24 sata dnevno. To radimo da bismo smanjili prisustvo migranta u centru grada. Pojačanje ćemo imati iz PU Bužim i PU Cazin i za Veliku Kladušu, kazao je komesar Koričić.

Nažalost, pokrivenost o kojoj je jučer govorio komesar Koričić vidljiva je u povećanom broju policijskih službenika na ulicama grada Bihaća, ali to nije imalo uticaja na smanjenje broja migranata u centru grada.

Izvor: usn.ba

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...