Polazeći od načela drevnih kultura koje proučavaju razne segmente života pa samim time i madeže na tijelu, teško je zaobići hinduizam.

Naime, hinduisti vjeruju kako madež na određenom dijelu tijela označava neko stanje ili još bolje, blagostanje u budućnosti. Veličina, oblik i boja madeža također imaju utjecaj na drevno iščitavanje njegova značenja, a zanimljivo je i vedsko tumačenje.

Prema Vedima, ovo je 12 mjesta na kojima je dobro imati madež jer on predstavlja bogatstvo, posjedovanje veće količine novaca kao i mogućnost čestih prekookeanskih putovanja.

1. Madež na desnom obrazu
Osoba koja ima madež na obrazu će vrlo brzo nakon vlastitog vjenčanja steći veliko bogatstvo.

2. Madež iznad usana
Madež koji je proslavio Cindy Crawford je madež koji odlikuje uporne i tvrdoglave ljude koji lakše od drugih dolaze do cilja, pa samim time se i brže bogate od drugih ljudi.

3. Madež kod nosa
Ako je madež na nosu i odmah pored njega, velika je vjerovatnost da će vlasnik tog ponosa biti imućna osoba. Osobe s madežom na nosu doživjet će uspjeh, zdravlje i poslovno uspjeh u životu.

4. Madež na peti
Madeži na ovom mjestu nisu česti, ali osobe koje ih imaju sklone su čestim putovanjima. Češće u blizini svog rodnog grada, ali putovanja su putovanja, zar ne? Naravno, niti putovanja preko okeana nisu baš toliko rijetkost za ovu osobu…

5. Madež na struku
Ovaj vrlo profinjeni madež imaju doista posebne osobe. Iako vlasnici madeža na struku se većinu života osjećaju nezadovoljnima i nemirnima jer uvijek teže nečem višem, te iste osobe će često biti i vrlo uspješne i puno toga postići.

6. Madež između očiju
Takozvano “treće oko” obilježava bogatstvo i zadovoljstvo životom većinu vremena. I ono najvažnije, vlasnici madeža između i iznad očiju će se naputovati u životu.

7. Madež na desnom dlanu
Ako si i ti jedna od onih koji imaju madež na desnoj ruci, tj. na dlanu, okusit ćeš bogatstvo u životu. Ipak, važno je i gdje se taj madež nalazi. Ako se nalazi na gornjoj polovici dlana do bogatstva ćeš doći lako, a ako se dlan smjestio na donji dio dlana, morat ćeš se ipak malo pomučiti, ali bit će uspješno, piše miss7.hr

8. Madež na bradi
Unatoč činjenici da su osobe koje imaju madež na bradi nesklone druženju s velikim brojem ljudi i socijalizaciji općenito, one će biti itekako sretne i imati izbalansiran život.

9. Madež kod pupka
Ove osobe su pravi srećkovići, jer će na lakši način ići kroz život i dolaziti do važnih stvari. No, i vlasnici ovog madeža su vrlo racionalni u trošenju. Osim po pitanju hrane, tu su pravi hedonisti.

10. Madež na desnoj strani prsa
Osobe koje na ovom mjestu imaju madež uživat će miran život s puno blagodati.

11. Madež kod uha ili desnoj strani lica
Bilo da se madež nalazio tik do uha ili na rubovima obraza, vlasnici takvih madeža će imati ispunjen i bogat život. Naravno, uvjet je da se madež ili madeži nalaze na desnoj strani lica…

12. Madež na malom prstu
Nije bitno nalazi li se madež na malom prstu desne ili lijeve ruke, vlasnici ovih madeža će jednostavno uživati u životu i možda proputovati i cijeli svijet.

Izvor:
radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.