Svjetska zdravstvena organizacija juče je proglasila globalnu pandemiju zbog koronavirusa (Covid-19).

Od pojave virusa u svijetu je bilo zaraženo ili još uvijek jeste više od 126 hiljada ljudi, a preminula je 4.641 osoba.

Medicinski stručnjaci svakodnevno ljudima preporučuju mjere uz pomoć kojih se može spriječiti širenje virusa korona, a neke od njih su održavanje lične higijene, izbjegavanje mjesta pogođenih epidemijom i jačanje imuniteta.

Takođe se poručuje da ne treba paničiti, kako bi se izbjegla veća šteta.

Kako bi građanima olakšala SZO je napravila listu simptoma virusa korona i uporedila ih sa simptomima prehlade i običnog gripa.

Listu je na svom Twitter profilu objavio UNICEF BiH.

U NASTAVKU POGLEDAJTE SMJESU KOJA MOMENTALNO POPRAVLJA IMUNITET —>>>

Više saznajte na izvornom linku: – AKO KAŠLJETE I IMATE TEMPERATURU NE ZNAČI DA IMATE KORONA VIRUS: Ali ako imate i OVAJ SIMPTOM, ONDA STE U OPASNOSTI / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.