Zbog otpada nagomilanog na mostarskim ulicama, kao i u prigradskim naseljima, zbog višednevne blokade deponije Uborak, danas je, kako je to najavljeno, održana sjednica Štaba civilne zaštite Grada Mostara

Odluka o proglašenju tehničke nepogode, svojevrsnog vanrednog stanja, ipak nije donesena, jer, kako nam je rečeno, nakon sastanka sutra će se s predstavnicima Građanske inicijative „Jer nas se tiče“ pokušati doći do dogovora o deblokadi deponije.

Ako dogovor ne bude postignut, sutra za 14 sati zakazan je nastavak sjednice Štaba CZ.


Na današnjoj sjednici je, kako je to saopćeno, predstavnica Federalnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrea Jurić upoznala članove Štaba s opasnošću od virusa i mjerama koje se poduzimaju u cilju prevencije i zaštite. Posebno je naglašeno u raspravi nakon izlaganja kako neodvoženje komunalnog otpada u Mostaru znatno povećava rizike od razvoja zaraznih bolesti. 

Na sjednici su odobrena finansijska sredstva za nabavku neophodnog materijala za prevenciju, koji će biti dodijeljen nadležnim strukturama Civilne zaštite.  


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Ako sutra ne bude deblokiran Uborak, bit će proglašeno vanredno tehničko stanje / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.