Mančester siti je potvrdio da neće svoje nefudbalsko osoblje staviti na teret poreznih obveznika, za razliku od drugih klubova koji će iskoristiti odluku britanske vlade za finansiranje radnika za vrijeme pandemije koronavirusa.

– I dalje smo odlučni u zaštiti naših ljudi i njihovih poslova, istovremeno radeći sve što možemo kako bismo podržali našu širu zajednicu – saopćili su „Građani“, aktuelni prvaci Engleske.

S druge strane, lider Premijer lige Liverpul jučer je postao peti klub iz engleske elite koji je najavio da će iskoristiti mogućnost da državni budžet pokrije 80 procenata plaća uposlenika „Redsa“ tokom krize, u iznosu do 2.500 funti (približno 2.800 eura).

Navuklo je to gnjevne reakcije javnosti s obzirom na to da klubovi izdvajaju milione funti za plaće igrača, a istovremeno škrtare na daleko slabije plaćenom osoblju i to preko leđa države.

Pored aktuelnog prvaka Evrope, koji je u februaru najavio da će imati dobit od 42 miliona funti, državni novac će koristiti još Totenhem, Njukasl, Norvič i Bornmut.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Aktuelni prvak Engleske neće novac preko leđa države / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.