BIHAĆ, 23. novembra – Humanitarna organizacija „Genesis Project“ , kao tehnički partner UNICEF-a nastavila je realizaciju aktivnosti vezanih za „Program sekundarne prevencije fokusiran na identifikaciju i zaštitu djece od faktora rizika u osnovnim školama Unsko-sanskog i Livanjskog kantona“.

U periodu od 15. oktobra do 13. novembra, a u cilju uvođenja Programa sekundarne prevencije i razmjene znanja i vještina potrebnih za efikasnu identifikaciju i pružanje podrške djeci u riziku, održani su treninzi za nastavnike i stručne službe u 35 osnovnih škola s područja Unsko-sanskog kantona. Kroz ove treninge educirano je ukupno 772 nastavnika i predstavnika stručnih službi škola. S obzirom na značaj ove obuke za provedbu i održivost Programa sekundarne prevencije u osnovnim školama danas će biti održana obuka u OŠ „Gata , a u četvrtak u OŠ „Brekovica“.

Treninge će održati ekspertice s područja Unsko-sanskog kantona koje su prošle dvodnevnu obuku, a tokom koje su detaljno upoznate s Programom sekundarne prevencije, te s instrumentima koji se koriste u sklopu ovog programa.

Izvor: RTV USK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.