Home Plus Vijesti Aleks Ferguson učestvovao u namještanju meča Lige prvaka

Aleks Ferguson učestvovao u namještanju meča Lige prvaka

20
0

Aleks Ferguson (Alex) namjestio je utakmicu između Mančester junajteda i Juventusa u Ligi prvaka, sve to dogovorio je sa jednim nogometnim menadžerom i za to je dobio zlatni “rolex”, vrijedan 40.000 eura.

Šokantnu optužbu na račun čuvenog trenera izrekao je na sudu italijanski nogometni menadžer Đuzepe Pino Paljara (Giuseppe “Pino” Pagliara). 

Paljara je, zajedno s bivšim pomoćnim trenerom Barnlija Tomijem Rajtom (Tommy Wright), optužen za niz nepravilnosti u nogometu, koje uključuju korupciju i namještanje utakmica. Poslije tog skandala, i tadašnji selektor Engleske Sem Alerdajs (Sam Allardyce) podnio je ostavku. 

Paljara je na saslušanju spomenuo Aleksa Fergusona. Italijanu je namješten “poslovni” sastanak sa jednom ženom, novinarkom poznatog engleskog dnevnog lista, koja se predstavila kao poslovni partner. Paljara je tokom ručka optužio nekoliko engleskih trenera za namještanje utakmica, a među njima i Aleksa Fergusona. 

Glavni tužilac Brajan O'Nil (Brian O'Neill) iznio je svjedočanstvo novinarke koja je rekla da je Paljara tvrdio da je Ferguson učestvovao u namještanju utakmice s Juventusom u Ligi prvaka. Paljara je Fergusona nagradio zlatnim satom.

Nije precizirano na koju se utakmicu odnosi optužba. Junajted i Juventus su u Ligi prvaka odigrali 10 utakmica.
Osim Fergusona, italijanski menadžer optužio je Stiva Meklarena (Steve McLaren), Harija Rednapa (Harry Rednkapp) i Nila Vornoka (Neil Warnock).



Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba