U Belgiji, Monacu i Londonu tijekom utorka i srijede izvedeno je nekoliko racija, njih sedam točnije, u kojima su uhićene dvije osobe, a koje su povezane s transferom Aleksandra Mitrovića iz Anderlechta u Newcastle 2015. godine, navodi AFP.

Pod istragom belgijskih vlasti našle su se zbog navodnog pranja novca, a među optuženima je Christophe Henrotay, jedan od najboljih agenata u Belgiji koji zastupa, između ostalog, Courtoisa, Carrasca… Henrotay je priveden u Monacu, a njegov asistent u Liegeu.

Mitrović nije umješan

Još ranije ove godine zbog ovog su slučaja pretraženi uredi Belgijskog nogometnog saveza, ali tada u travnju nitko nije bio uhićen.

– Riječ je o operacijama u vezi s pranjem novca i korupciji prilikom transfera igrača – stoji u priopćenju tužilaštva.

Ovaj slučaj, pak, nema poveznica s onim iz prošle godine kada je u korupcijskom skandalu u Belgiji izvedeno 57 racija (i u diljem Europe) zbog sumnji u namještanje utakmica. Tada je optuženo 20 ljudi, što agenata, što sudaca.

Srpski reprezentativac Mitrović nije umješan u ovaj slučaj, on je Newcastle napustio prošlo ljeto i za 25 milijuna eura otišao u Fulham. Nije, navodno, on jedini čiji je transfer sumnjiv, tu su i Tielemansov, Dendonckerov…

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Davor Kovačević / 24sata.hr