Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić boravit će u petak u Drvaru povodom obilježavanja “Dana sjećanja”- pomen na stradale Srbe u 20. stoljeću.

Prema najavljenom programu, posjet će započeti u 17:30 obilaskom predškolske ustanove “Majka hrabrost”, saopćio je Ured srbijanskog predsjednika.

Vučić će se potom sastati s načelnicima općina, zastupnicima u Parlamentu BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Nakon toga u 19 sati na platou ispred Radničkog doma slijedi centralni događaj, akademija “Krajino moja”, posvećena stradanju i progonu Srba iz zapadnokrajiških općina, navodi se u saopćenju.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.