Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će zbog epidemije koronavirusa privremeno biti zabranjen ulazak u Srbiju ljudima iz najugroženih područja. 

– Preduzet ćemo mjere i zabranit ćemo ulaz ljudima iz pojedinih zemalja odnosno ugroženih područja, u kratkom periodu: sa sjevera Italije, dijelova Švicarske, Južne Koreje i iz određenih pokrajina Kine, kao i iz Irana – naveo je Vučić.

Vučić je rekao da će država preduzimati i druge neophodne mjere.

Broj zaraženih će da raste, kaže Vučić, jer se to ne može zaustaviti, ali će država preduzeti sve da taj broj bude što je moguće manji, te da zaštiti građane.

Ukazao je da je Italija preduzela sve što treba pa je opet 360 ljudi podleglo koronavirusu, a u Srbiji su trenutno samo dva zaražena, pa opet ima onih koji optužuju vlast da nije dobro organizovala zdravstveni sistem u ovoj situaciji.

Svjetska zdravstvena organizacija je pohvalila Srbiju, međutim, kaže predsjednik, te ističe da nema mjesta panici, ali ni neozbiljnosti.

– Potreban je oprez i odgovornost – poručuje Vučić.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Aleksandar Vučić najavio zabranu ulaska osobama iz ugroženih područja zbog koronavirusa / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.