Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je povodom reklame filma “Sto godina srbijanskog terora u Hrvtaskoj 1918-2018” i knjige “Mit o Jasenovcu” na Hrvatskoj radio-televiziji da mu je žao onih koji misle da “mržnjom prema nekome mogu da donesu dobro svom narodu”, te da će Srbi i Hrvati morati da rade zajedno i da se “zbliže ukoliko žele da opstanu”.

– Ja ću, uprkos svim tim izlivima mržnje prema Srbima, prije svega stradalim u Jasenovcu, a ja sam im manje-više tu usput pojava, reći da sam uvjeren da, bez obzira na njihove želje i namjere, Srbi i Hrvati će morati da rade zajedno i moraće da budu bliži jedni drugima u budućnosti ukoliko žele da opstanu – rekao je Vučić za današnje izdanje lista Kurir u tekstu pod naslovom “Hrvati Vučića proglasili teroristom”.

U istom tekstu, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović kaže da su jedina žrtva iz vremena NDH Srbi.

On je ocijenio da slika na omotu CD filma “Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj” govori o iskrenosti namjera o pravima Srba u toj državi i želji da se grade dobri odnosi sa Srbijom.

– Činjenica da su za tu manipulaciju upotrijebili slike Pupovca i Vučića samo govori o iskrenosti kada se priča o pravima Srba u Hrvatskoj i želji da se grade dobri odnosi sa komšijama – ocijenio je Stefanović.

Voditeljka Hrvatske radio-televizije juče je u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” predstavila knjigu “Mit o Jasenovcu”, a u najavi Festivala rodoljubivog filma predstavila film “Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj”.