Aleksandru Tadić Cipku publika i šira javnost je upamtila po takmičenju u „Zvezdama Granda“. Ona je bila u timu Viki Miljković, a čim je takmičenje završeno posvetila se karijeri. Pjevačica je objavila svoju prvu pjesmu „Karta za sreću“ koja bilježi uspjeh. Pjesmu su radili Saško Nikolić i Milan Miletić. O „Zvezdama Granda, mentorici Viki Miljković, planovima i nastupima je govorila sasvim iskreno, a najavila je i svoj dolazak u Sarajevo. Pjevačica je govorila i neobičnom nadimku, kojeg se neće odreći.

Šta je tvoja karta za sreću, kako kaže naslov pjesme?

-Moja karta za sreću je upravo moj prvijenac pod nazivom “Karta za sreću”. Sa njom krećem u profesionalne estradne vode i nadam se da ću dugo putovati sa tom kartom kroz svijet muzike i šoubiznisa.

Jesi li očekivala ovako pozitivne reakcije na pjesmu i uspjeh?

-Uložila sam svoj maksimum, dala sam cijelu sebe za ovu prvu pjesmu i naravno da se čovjek onda nada uspjehu. Uspjeh ne dolazi preko noći toga sam svjesna, ali drago mi je da se ljudima sviđa moja “Karta za sreću” i puno mi je srce. Publika je ta koja odlučuje da li je nešto dobro ili ne.

Po čemu pamtiš „Zvezde Granda“?

-Po strahu, želji za dokazivanjem, učenju, slušanju mentora i po tome kako se igra prava estradna igra u najvećem i najgledanijem muzičkom takmičenju. To je najbolja škola za nekog ko je na muzičkom početku.

Kakva je bila saradnja sa mentoricom Viki Miljković?

-Viki je prije svega dobar čovjek, pjevač i veliki je profesionalac. Dala mi je vjetar u leđa, tjerala me da budem svaki put bolja. Od velikih treba učiti, a ja sam od nje naučila mnogo i hvala joj na tome. Odabrala sam je srcem i nisam pogriješila. Kada sam je upoznala još vise sam je zavoljela.

Koliko si prihvatala njene savjete tokom priprema za nastupe?

-Kada kao mentora dobijete nekoga ko je ostvaren u svom poslu naravno da ga slušate. Tako sam i ja slušala njene savjete. Uvijek se rukovodim time da iza uspješnih ljudi stoji ogroman rad a ona je svakako jedna uspješna i vrijedna žena. Nesebično mi je davala savjete koji su mi dosta pomogli i koji će mi služiti i u budućnosti i beskrajno sam joj zahvalna na tome.

Da se takmičiš danas, koga bi birala za mentora?

-Ne razmišljam o tome koga bih sad birala, ja sam izabrala ženu koja je bila divan mentor. Moja sezona u Zvezdama Granda je završena i to je jedno poglavlje mog života. Vrijeme je za nove stvari i ostvarivanje profesionalnih ciljeva.

Koliko ti se život promijenio?

-Ne dozvoljavam da mi se život mijenja, pogotovo privatni. Imam svoju porodicu i prijatelje oni su u mom životu najbitniji. Što se tiče profesionalnog života normalno je da će se negdje mijenjati kako budem napredovala ali ja neću dozvoliti sebi da se ona istinska ja promijeni. Nikada.

Prija li popularnost?

-Popularnost može biti trenutna i nekoga ponese. Ja sam na početku i ne smatram sebe popularnom, do prave istinske popularnosti potrebne su godine rada, hitovi, koncerti, e onda se možemo nazvati zvijezdama ili popularnima.

Kakvi su planovi u narednom periodu?

-Planova imam mnogo, ali sve je sad usmjereno na promocije moje prve pjesme. Želim da idem korak po korak ali budite sigurni da će biti noviteta sad ne stajem samo pun gas.

Da li si zaljubljena i imaš li vremena za privatni život?

-Privatni život je meni jako bitan, kao i moja ljubavna veza. To je moja oaza mira i tu je moja istinska sreća.

Jelena Karleuša je tvrdila da ti ne odgovara nadimak. Hoće li Cipka ostati tvoje umejtničko ime pod kojim ćeš nastupati?

-Ja sam neko ko kada nešto naumi ne popušta. Nekome se sviđa nekome ne, moj nadimak, ali ja ću zauvijek ostati Cipka, i to je nesto po čemu me je narod već upamtio. Zašto mijenjati dobre stvari. Sada ću se truditi da me narod, raja još bolje upozna i da zna ko je i kakva je zapravo Cipka. Naravno da ću nastupati pod tim nadimkom, odnosono umjetničkim imenom. Ništa ne mijenjam. Cipka uskoro i u vašem gradu!

 

Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba