Možda je biti drugačiji lako, ali biti jedistven je komplicirana stvar. Nekad davno rekla je Lady Gaga. Složili se ili ne, njen opus je magično vrijedan divljenja. Koliko je njena energija jaka, govori nam priča o mladom muzičaru Alenu Glišoviću.

Student Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću na Odsjeku za njemački jezik i književnost, pjesnik, muzičar, interpretator-umjetnik.

Za portal Biscani.net Alen je odlučio podijeliti dio svoje priče.

Prvi susret sa muzikom dešava se već u srednjoškolskim klupama gdje pristupa školskom bendu, no njegova ljubav ka skladbi kreće kroz poeziju. Pišući poeme, kako to inače biva, note su pronašle njega. Korak po korak, svaka od tih poema je dobila svoju priču, svoju notu i svoj ritam. Koliko strasti prožima svaku riječ, govori činjenica da je Alen autor albuma ”The other guy”.

Kako nam je kazao, album je nastao kao skup svih napisanih poema. Ono što je vrijedno svakog poštovanja jeste činjenica da je pored tekstova Alen zaslužan za cjelokupnu produkciju istog.

”Koji god program sam mogao naći, svaki uzorak zvuka, svaku milisekundu zvuka koji se čuje sam napravio sam. Vježbao sam, istraživao, preslušavao i učio” – kazao nam je Alen.

Kao veliku podršku ističe mamu Kristinu, koja je svojom podrškom učinila da ove riječi dobiju na značaju, kao i sam vizuelni indentitet.

Svoj dosadašnji rad predstavlja kao jednu prekretnicu u stvaranju novih priča, a kao poseban osjećaj opisuje pjesmu ”Falling in love” koja je negdje simbioza svih onih ludih snova koji se, u ovom slucaju, uveliko ostvaruju.

Da muzika nema barijere, govori podatak da su pohvale za njegov rad došle čak iz daleke Amerike. Riječi ”Tvoje pjesme su mi uljepšale dan” su zasigurno ono čemu svaki muzičar teži, kao i činjenica da će svoj glas i umjetnost udružiti sa muzičarima iz cijelog svijeta te je s tim na umu, kolaboracija u toku.

Kao svoju posebnu želju pominje prvi samostalni nastup na kojem vrijedno rade, kao i rad na novom albumu za koji nam je skromno rekao da ce biti iznenađenje.
Sudeći po spektru energije i hrabrosti koju posjeduje,ne sumnjamo da će uveliko dotaći onu zvijezdu koju priželjkuje.

”Niko me ne može zastrašiti, ja uvijek strašim prva” – Lady Gaga

Neka Vam ovaj mladić bude inspiracija da vas niko ne može zastrašiti. Strašite Vi prvi – radom, trudom, talentom i ludim snovima!