Armin Dinarević (30) osumnjičeni za pokušaj ubistva Alena Lulića (32), predat je Tužilaštvu Kantona Sarajevo.    

Napad se dogodio 5. aprila oko 16:30 sati u stanu u ulici Aleja lipa gdje je Lulić izboden nožem. Povrijeđeni je zadržan je na Klinici za abdominalnu hirurgiju KCUS-a.

– Osmnjičeni je predat Tužilaštvu gdje je dao istu izjavu kao i u policiji- kazao nam je sarajevski advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa Dinarevića. 

Kako nezvanično saznajemo Dinarević je u policiji sve priznao te je ispričao da je s Alenom Lulićem otišao u stan njihove prijateljice u ulici Aleja lipa na Grbavici.

U stanu su pored djevojke bila još tri muškarca među kojima je bio Armin Bajraktarević s kojim Lulić nije bio u dobrim odnosima. Dinarević je kazao da je ranije upozorio Lulića da se ne svađa s Bajraktarevićem.

Međutim, Luliću je zasmetalo što je Dinarević zamolio Bajraktarevića da ga ošiša u toaletu. Nakon završetka šišanja, Lulić je to zamjerio Dinareviću govoreći mu da se ne smije družiti niskim osim njega.

Dinarević je kazao da ga je Lulić potom napao na vratima tolaleta i počeo da tuče.

–  Dok me je udarao telefonom je zvao nepoznatu osobu govoreći „Evo Ameta dokazanog šmekera“, nastavljajući da me udara- ispričao je Dinarević inspektorima.

Kazao je da je potom uzeo nož kojeg je vidio na kauču u dnevnom boravku, te da je Lulića ubo u stomak i leđa. Iz stana je istrčao bos, ostavio je i jaknu i telefon.

Bježao je prema Trgu heroja gdje ga je dočekala policija. Nož je, kako je izjavio, usput odbacio.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Alen me udarao i govorio da sam šmeker / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.